Till kassan
Australien
Frankrike
Italien
Portugal
Spanien
USA
Rhonedalen
Toscana
Barossa Valley
Ribera del Duero
Piemonte
Toro & Rioja
Nya Zeeland
Österrike
Champagne
Sancerre & Chablis
Alsace
Chablis & Sancerre
Rhônedalen
Druvor
Distrikt
Länder
Helger & Fest
För olika säsonger
USA har haft stor påverkan på den europeiska vinnäringen, både negativt och positivt. Vinlusen kom till Europa med amerikanska rankor i slutet av 1800-talet och slog ut i stort sett hela Europas vinodlingar. Därefter användes amerikanska rotstockar som var resistenta mot vinlus när Europas odlingar skulle återställas. USA är världens fjärde största vinproducerande land och det odlas vin i många delstater. Mest kända i väst är Kalifornien, Oregon och Washington och i nordöst New York.
Amerikanska vinlagar är tämligen unga och ganska outvecklade med europeiska mått mätt. Det finns gemensamma lagar men framför allt lagar som varje delstat instiftat. Sedan 1978 finns ett system som reglerar vilket område ett vin kommer ifrån: American Viticultural Areas (AVA). Staternas lagar varierar mycket, exempelvis krävs det i Oregon att 95 procent av druvorna kommer från den druva som anges på etiketten medan det i Kalifornien räcker med 75 procent.