Tillbaka

Om Winetales

 

Allting började med att vi aldrig hittade de viner vi gillade bäst.

 

Vi är fyra vinälskande vänner som under många år besökte och bodde i flera av världens bästa och mest klassiska vindistrikt, och där provade vi en stor mängd fantastiska (och faktiskt en hel del inte så fantastiska) viner.


Ju mer viner vi provade desto tydligare blev det att de bästa vinerna alltid kom från de mindre och familjeägda vingårdarna som drevs av vinbönder med passion och kärlek till jorden - inte från de större och mer välkända producenterna.

 

Efterhand upptäckte vi också att vi inte var ensamma om att tycka detta, utan även de lokala vinälskarna och vinkritikerna i varje land verkade hålla med oss om att de verkligt bra och samtidigt mest prisvärda vinerna ofta kom från små, familjeägda  producenter med extremt gott renommé. Viner som kunde drickas direkt, men som också ofta kunde vinna på att lagras.


Egentligen var ju det här väldigt logiskt. Dessa vinproducenter har vårdat och brukat marken i generationer (ganska ofta under hundratals år) och under denna tid förfinat vinframställningen så att den nu är i perfekt samklang med jordmån, klimat och läge.

Hela deras rykte skulle stå på spel om de inte gjorde bra viner med minsta möjliga tillsatser.

 

Men allting slutade alltid på samma sätt. När vi kom hem och försökte hitta liknande viner här hemma upptäckte vi att de inte fanns . De gick inte att få tag i på ett enkelt sätt. Det fanns ingen som hjälpte, ingen som gav tips, och ingen som sålde enbart de småskaliga vinerna från de bästa distrikten.


Då bestämde vi oss för att starta Winetales och ta dessa dolda vinskatter till Sverige.

Därför erbjuder Winetales:

-Viner från småskaliga, familjeägda vingårdar
-Viner från världens bästa vindistrikt
-Lokalt hyllade och intrnationellt uppmärksammade vinodlare
-Hållbara viner - både hållbart producerade och viner som kan lagras
-Viner som kan drickas och njutas direkt men som alltid också kan lagras och utvecklas

Helt enkelt stora viner från små vingårdar!


Mats, Per, Martin & Jens

 

 

Kort om Winetales och våra köp- och leveransvillkor: 

  1. Winetales erbjuder enbart kvalitetsviner från mindre vingårdar i världens bästa vinområden som vi levererar direkt till hemmet till privatpersoner i Sverige.
  2. Alla viner levereras från vårt helägda danska dotterbolag Winetales IVS med tillstånd för distansförsäljning av alkoholprodukter från Skatteverket för att sälja vin direkt till privatpersoner. Alla svenska skattter betalas av Winetales IVS. Helt lagligt och i enlighet med svensk skattelagsstiftning.
  3. Din beställning levereras direkt hem till dörren nästkommande vecka. I normalfallet torsdagar efter 18.00 nästkommande vecka vid beställning senast lördag. Viner som beställs under vecka 51, 52 och vecka 1 levereras under vecka 2.  Vårt transportbolag aviserar via sms innan dina viner levereras. 
  4. För leveranser utanför de fyra storstadsområdena kan leverans ske på annan tidpunkt och via upphämtning hos ombud.
  5. Transportbolaget aviserar på det telefonnummer som uppgivits vid beställningen innan leverans eller lämnar en lapp i brevlådan om ingen är hemma och då kan vinet hämtas ut på deras närmaste terminal.

  6. Vid beställningar för 900 kr eller mer är priset för frakt & hantering 49 kr per leverans oavsett var i Sverige adressen är. Vid beställningar under 900 kr är priset 199 kr per leverans. 
  7. Du måste vara 20 år för att handla av oss. Detsamma gäller för mottagaren av leveransen.
  8. Vi är medlemmar i Nätvinhandlarnas Branschorganisation - en organisation för de som säljer kvalitetsviner på nätet.

 Vår försäljning sker från Danmark och är helt i överensstämmelse med svensk lagstiftning.