Tillbaka

Om Winetales

Winetales erbjuder vinförsäljning till privatpersoner och restauranger.


Vi erbjuder ett noga utvalt kvalitetssortiment av viner som vi levererar direkt hem till dörren.  Våra viner kommer från småskaliga odlare i de bästa distrikten. Viner som du inte hittar någon annanstans. Ofta familjeägda, ofta ekologiska. Alltid med verkligt hög kvalitet och med erkända utmärkelser från sina hemländer. Vår filosofi är att gott kvalitetsvin inte ska vara krångligt eller svårt. Men våra viner har alltid sin egen historia att berätta och det är därför vi heter Winetales.

I våra vinprovningar och prova-på-erbjudanden har du alltid möjlighet att prova innan du handlar, något vi ser som en självklarhet.

Detta ger dig en mycket stark kvalitetsgaranti - vi säljer ingenting som vi inte också själva kan stå för! 

 

Vår försäljning sker från Danmark och är helt i överensstämmelse med svensk lagstiftning.

 

Kort om Winetales och våra köp- och leveransvillkor: 

  1. Winetales erbjuder enbart kvalitetsviner från mindre vingårdar i världens bästa vinområden som vi levererar direkt till hemmet till privatpersoner i Sverige.
  2. Alla viner levereras från vårt helägda danska dotterbolag Winetales IVS med tillstånd för distansförsäljning av alkoholprodukter från Skatteverket för att sälja vin direkt till privatpersoner. Alla svenska skattter betalas av Winetales IVS. Helt lagligt och i enlighet svensk skattelagsstiftning.
  3. Din beställning levereras direkt hem till dörren nästkommande vecka. I normalfallet torsdagar efter kl 18.00. Vårt transportbolag aviserar via sms innan dina viner levereras. 
  4. För leveranser utanför de fyra storstadsområdena kan leverans ske på annan tidpunkt och ej kvällstid.
  5. Transportbolaget aviserar på det telefonnummer som uppgivits vid beställningen innan leverans eller lämnar en lapp i brevlådan om ingen är hemma och då kan vinet hämtas ut på deras närmaste terminal.

  6. Vid beställningar för 900 kr eller mer är priset för frakt & hantering 49 kr per leverans oavsett var i Sverige adressen är. Vid beställningar under 900 kr är priset 199 kr per leverans. 
  7. Du måste vara 20 år för att handla av oss. Detsamma gäller för mottagaren av leveransen.
  8. Vi är medlemmar i Nätvinhandlarnas Branschorganisation - en organisation för de som säljer kvalitetsviner på nätet.

 

   

Vem r Mats Paulson?

Sedan tidigt 90-tal har jag besökt ett stort antal vingårdar i Europa, Sydafrika, Australien och Nordamerika och provat massor av spännande viner från kända såväl som från mindre kända regioner. Som pionjär inom privatimporten av vin till Sverige har jag ett brett kontaktnät bland europeiska vindistributörer.

 

Efter en internationell karriär inom både stora och små företag där jag och min familj bott på flera olika kontinenter bestämde jag mig för att på heltid ägna mig åt mitt största intresse - vin.

Att erbjuda viner från småskaliga vingårdar som är hållbart producerade är något som efterfrågas allt mer.  För mig handlar det om att bredda vinvärlden för svenska vinälskare och samtidigt leverera riktigt bra viner till våra kunder.

Det är en härlig känsla att få återkopplingen från våra gäster att vi är på rätt väg.