Tillbaka

Om Winetales

Winetales erbjuder vinförsäljning till privatpersoner och glädjeskapande vinprovningar för företag, grupper och privatpersoner.


Winetales erbjuder ett noga utvalt kvalitetssortiment av viner som vi levererar direkt till hemmet.  Ofta från mindre producenter och ibland lite mer okända vindistrikt, där kvalitet fortfarande är överkomligt i pris. Ofta ekologiskt, ofta hållbart. Men alltid till riktigt bra kvalitet. Vår filosofi är att gott kvalitetsvin inte är någonting krångligt eller svårt och heller ingenting som behöver ha en jätteplånbok för att njuta av. Och de viner som vi säljer är också de som vi använder vid våra vinprovningar. På så sätt får du som kund alltid den starkaste kvalitetsgaranti som finns - vi säljer ingenting som vi inte också själva kan stå för i våra vinprovningar! 

 

Gott vin ska vara kul och inte krångligt!     

Däremot berättar alltid vinet någonting för oss, och detta vill vi förmedla.

Därför är grunden i alla våra provningar att vi berättar historien om vin, druvan, vinet vi dricker och just vad det berättar för oss.

Helt enkelt berättelser om vin - Winetales!

     

I samarbete med företag som Möllans Ost i Malmö, Rent-a-Chef, Sfizio i Bologna och andra samarbetspartners genomför vi regelbundet vinprovningar i både Malmö, Skåne och resten av Sverige. Både för företag och privata grupper.

     

Vi har nära samarbete med flera kända och erkända europeiska vinleverantörer och arbetar i direkt kontakt med flera vingårdar runt om i Europa. En stor del av våra viner är ekologiska.

Vår försäljning sker från Danmark och är helt i överensstämmelse med svensk lagstiftning.

 

Kort om Winetales och våra köp- och leveransvillkor: 

  1. Winetales erbjuder kvalitetsviner som vi levererar direkt till hemmet till privatpersoner i Sverige.
  2. Alla viner levereras från vårt helägda danska dotterbolag Winetales IVS med tillstånd för distansförsäljning av alkoholprodukter från Skatteverket för att sälja vin direkt till privatpersoner. Alla svenska skattter betalas av Winetales IVS. Helt lagligt och i enlighet svensk skattelagsstiftning.
  3. Din beställning levereras direkt hem till dörren nästkommande vecka. I normalfallet torsdagar efter kl 18.00. Vårt transportbolag aviserar via sms när dina viner ska levereras. Under vecka 52 2017 har vi uppehåll i leveranserna.
  4. För leveranser utanför de fyra storstadsområdena hör transportföretaget (DHL eller Best) av sig för mer exakt tidpunkt.
  5. Transportbolaget aviserar på det telefonnummer som uppgivits vid beställningen innan leverans eller lämnar en lapp i brevlådan om ingen är hemma och då kan vinet hämtas ut på deras närmaste terminal.

  6. Vid beställningar för 900 kr eller mer är priset för frakt & hantering 49 kr per leverans oavsett var i Sverige adressen är. Vid beställningar under 900 kr är priset 199 kr per leverans. 
  7. Du måste vara 20 år för att handla av oss. Detsamma gäller för mottagaren av leveransen.
  8. Vi är medlemmar i Nätvinhandlarnas Branschorganisation - en organisation för de som säljer kvalitetsviner på nätet.

 

   

Vem r Mats Paulson?

Sedan tidigt 90-tal har jag besökt ett stort antal vingårdar i Europa, Sydafrika, Australien och Nordamerika och provat massor av spännande viner från kända såväl som från mindre kända regioner. Som pionjär inom privatimporten av vin till Sverige har jag ett brett kontaktnät bland europeiska vindistributörer.

 

Efter en internationell karriär inom både stora och små företag där jag och min familj bott på flera olika kontinenter bestämde jag mig för att på heltid ägna mig åt mitt största intresse - vin.

Att erbjuda viner från småskaliga vingårdar som är hållbart producerade är något som efterfrågas allt mer.  För mig handlar det om att bredda vinvärlden för svenska vinälkare och samtidigt leverera riktigt bra viner till våra kunder.

Det är en härlig känsla att få återkopplingen från våra gäster att vi är på rätt väg.